Oct 13, 2010

Έρευνα _2008 | Εκπομπή "Πέντε λεπτά από την Ομόνοια"

Το ημερολόγιο τεσσάρων ρεπόρτερ που βίωσαν επί ένα μήνα την αληθινή ζωή "5 λεπτά από την Ομόνοια", παρουσίασε η «Έρευνα» (Π. Τσίμας) την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008 στο MEGA.

Γερανίου, Σοφοκλέους, Μενάνδρου, Ευρυπίδου: Δρόμοι με βαριά ονόματα και μακρά ιστορία, όπου κάποτε χτυπούσε η καρδιά της οικονομικής ζωής της πόλης. Σ' αυτούς τους δρόμους έζησαν από νωρίς το πρωί ως αργά τη νύχτα, έναν ολόκληρο μήνα, οι ρεπόρτερ της "Έρευνας". Κατέγραψαν στο ημερολόγιό τους σκηνές και πρόσωπα που σοκάρουν, στιγμές οι οποίες αποκαλύπτουν τη μαύρη τρύπα που καταπίνει το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και ζωές των ανθρώπων που ζουν στα όριά του.

Αποκαλύπτουν τι στ' αλήθεια συνέβη στις 29 Αυγούστου ανάμεσα στις δύο ομάδες Σουδανών που συνεπλάκησαν με τσεκούρια, αναδεικνύοντας την άγνωστη ως τότε πραγματικότητα στο κέντρο της Αθήνας. Μιλούν με χρήστες που βρίσκουν μια δόση «...σαν να αγοράζουμε τσίχλες από το περίπτερο», καθώς και με ντίλερς που προσλαμβάνονται στο φως της ημέρας στο πεζοδρόμιο. Συζητούν με τους τελευταίους Έλληνες της περιοχής. Συναντούν ανθρώπους που έφτασαν εδώ με όνειρα από τη Σομαλία και το Σουδάν, την Πολωνία και το Αφγανιστάν, τη Νιγηρία και το Μπαγκλαντές για να βρουν τελικά το απόλυτο κενό. Ιστορίες ανθρώπων από χώρες του κόσμου που βλέπουν την Ελλάδα σαν δεύτερη πατρίδα τους και ζητούν να φτιάξουν εδώ μια κανονική ζωή που δεν θα τους αναγκάζει να παρανομούν για να την αποκτήσουν.





No comments: