Mar 24, 2011

Ανακοίνωση της Διδακτικής Ομάδας

‘Μετά το τέλος του μαθήματος…..’

Όπως γνωρίζετε πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε το μάθημα του 9ου εξαμήνου που έγινε σε συνεργασία με το εργαστήριο αστικού σχεδιασμού LAPA της EPFL ( Πολυτεχνική Σχολή της Λωζάννης) . Αντίστοιχο θέμα απασχόλησε διδακτική ομάδα της Αρχιτεκτονικής σχολής του Βόλου σε συνεργασία με το Berlage Institut στο Rotterdam.
Χαρακτηριστική της επιτυχίας αυτής της προσπάθειας αποτελεί και η δημοσιότητα που έχει λάβει ανοίγοντας διαύλους συζήτησης και συνεργασίας με την κοινωνία. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί με την οργάνωση έκθεσης και δημοσιοποίησης των εργασιών, πιθανότατα και με σχετική έκδοση. Στόχος μας υπήρξε από την αρχή του μαθήματος η σε βάθος συζήτηση για την αρχιτεκτονική της πόλης της Αθήνας.

Σε απάντηση της προσπάθειας δυσφήμησης του μαθήματος μας θα θέλαμε να σας διευκρινίσουμε τα εξής :

Την προσκεκλημένη από τους διδάσκοντες επιτροπή για αξιολόγηση-κριτική συζήτηση επί των εργασιών σας αποτελούσαν οι: Μ. Μπαμπάλου, Καθ. Σχολής Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Π., Κ. Πανυγήρης Επικ. Καθηγητής Αρχιτεκτονικής Σχολής Παν. Θεσσαλίας και Γ. Εξάρχου, Αρχιτέκτων Μηχ. Η έκθεση - παρουσίαση των εργασιών σας στο Πολυτεχνείο ήταν ανοικτή ωστόσο για όποιον ήθελε να την παρακολουθήσει και να την σχολιάσει δημόσια.

Κανένας φορέας, δημόσιος ή ιδιωτικός δεν έχει υποστηρίξει οικονομικά μέχρι σήμερα οποιαδήποτε δράση του μαθήματος μας .Κανένας διδάσκοντας του μαθήματος δεν έχει επαγγελματική σχέση με οποιονδήποτε ιδιωτικό φορέα που ασχολείται με θέματα του κέντρου της πόλης.

Τα αποτελέσματα των εργασιών σας πιστοποιούν με τον καλύτερο τρόπο την επιτυχία του μαθήματος. Σε εσάς, τις ομάδες των φοιτητών, που εργάστηκαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δημιουργικότητα σε δύσκολες συνθήκες, οφείλεται κυρίως το όποιο θετικό αποτέλεσμα.


Η διδακτική ομάδα
Κούρκουλας Ανδρέας – Αριάδνη Βοζάνη