Nov 8, 2010

TVXS _2010 | Άρθρο «Η αποχή στον Αγ. Παντελεήμονα ενισχύει τη Χρυσή Αυγή»

Σημαντική ενίσχυση της Χρυσής Αυγής καταγράφεται από τα χθεσινά αποτελέσματα των αυτοδιοκητικών εκλογών, ενώ ο Νίκος Μιχαλολιάκος είναι πλέον μέλος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων μετά τη συγκέντρωση ποσοστού μεγαλύτερου του 5% από τον συνδυασμό «Ελληνική Αυγή για την Αθήνα». Στο 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα (Πατήσια, Πλατεία Αττικής, Άγιος Παντελεήμονας, Κυψέλη), μάλιστα, ο συνδυασμός υπολογίζεται ότι συγκεντρώνει 12-14%.

Η εξέλιξη προκάλεσε αίσθηση και στον ξένο Τύπο, με το Associated Press να γράφει: «Στις εκλογές για τον δήμο Αθηναίων, ένα ακροδεξιό κόμμα εμφανίστηκε για να κερδίσει μια έδρα στο τοπικό συμβούλιο για πρώτη φορά. Ο Ν. Μιχαλολιάκος ενισχύθηκε από την αύξηση των εντάσεων με τους λαθρομετανάστες, συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων σε αλλοδαπούς και σχεδόν τετραπλασίασε τα ποσοστά της άκρας δεξιάς από τις τελευταίες εκλογές, το 2006».

Ιδιαίτερα απογοητευμένος από τα υψηλά ποσοστά της ξεονοφοβικής Χρυσής Αυγής στην περιοχή του δηλώνει στο tvxs.gr ο εκπαιδευτικός και μέλος της Κίνησης Πολιτών 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος Χρήστος Ρουμπάνης. Ο κ. Ρουμπάνης αποδίδει το αποτέλεσμα εν μέρει στην αποχή, καθώς όπως αναφέρει «πρόκειται για ανθρώπους απογοητευμένος από το πολιτικό σύστημα. Αλλά και αυτοί που ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή εκτιμώ ότι δεν έχουν την αίσθηση ότι ψηφίζουν φασίστες. Θεωρώ πως είναι ένας τρόπος αποδοκιμασίας προς τα κυβερνητικά κόμματα».

Η τελευταία εξέλιξη θα ενθαρρύνει σίγουρα τους ακροδεξιούς να χρησιμοποιήσουν τη βία ακόμα περισσότερο ως μέθοδο για να δηλητηριάσουν την ατμόσφαιρα στην περιοχή εναντίον των μεταναστών και όσων έχουν άλλες απόψεις για να καταργούν de facto το Σύνταγμα καταλαμβάνοντας δημόσιους χώρους, για να προπηλακίζουν και να τρομοκρατούν, εφόσον το επίσημο κράτος τους ανέχεται εκτιμά ο κ. Ρουμπάνης.

«Τώρα θα έχουν και επίσημη εκπροσώπηση στο δημοτικό συμβούλιο και ελπίζω αυτό να λειτουργήσει τελικά εις βάρος τους γιατί δεν θα μπορούν να κρύβονται, να κρύβουν τις μεθόδους τους, τις απόψεις τους, το αδιέξοδο πρόγραμμά τους που πέραν της βίας δεν προτείνει τίποτα για την επίλυση των προβλημάτων», υπογραμμίζει. Όλα αυτά, ο Τύπος δεν τα έχει προβάλλει, ούτε η Αριστερά. Τώρα πια και ο Τύπος και η Αριστερά θα αναγκαστούν να ασχοληθούν μαζί τους και να ενημερώσουν τον κόσμο που πήγε να διαμαρτυρηθεί απέναντι στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και κατέληξε στην αγκαλιά των φασιστών», σημειώνει.

Καταγγέλλοντας τα κόμματα της Αριστεράς, τα οποία «λάμπουν δια της απουσίας τους», ο κ. Ρουμπάνης σημειώνει πως «μόνο σε προεκλογική περίοδο θυμήθηκαν η κ. Πορτάλιου και ο κ. Αλαβάνος να κάνουν περιοδεία στην περιοχή μας. Το θέμα, για παράδειγμα, της κατάληψης της πλατείας του Αγίου Παντελεήμονα υποβαθμίστηκε, όχι από την κ. Πορτάλιου, αλλά από τα κόμματα της Αριστεράς που υποβάθμισαν το φασιστικό κίνδυνο και δεν προσπάθησαν να αναδείξουν ότι εδώ εκτελείται κατάργηση του Συντάγματος και ότι το παρακράτος βασιλεύει. Αυτό, δυστυχώς, αποτελεί έναν κίνδυνο διότι τα κόμματα της Αριστεράς στην περιοχή μας μετρούσαν πιθανότατα ψηφοθηρικά το ζήτημα και όχι πολιτικά».

πηγή_ http://tvxs.gr/node/70301

__________________________

An article of an independent news agency, regarding the popularity rise of the far right party "Χρυσή Αυγή"(Golden Dawn/Chrisi Avgi) in the last elections. It comments, that the violent acts against immigrants, and minorities seem to have a positive impact upon Athenians, given that the party's popularity has quadrupled from the previews elections. After yesterday's elections, the party for the first time has secured a municipal counselor seat for their president Nikos Michaloliakos. The party which appeared in the elections with the name "Elliniki Avgi" (Greek Dawn), is regarded a nationalist, neo-fascist group, and some people charge it with violent crimes against left wing personalities. A former leading member of the party (alias Periandros) charged with attempt of murder (against left wing students), is committing a 12 year imprisonment. Some people also consider that the party is protected and cooperating with the Greek Police. It is also regarded that the party is responsible for triggering violent acts against immigrants in the Agios Panteleimonas area.

No comments: