Nov 26, 2010

Issuu Upload Tutorial

Για να διευρύνουμε ακόμη περισσότερο τη συμμετοχική διαδικασία, θα μπορούσαμε να ανεβάζουμε ολόκληρες τις παρουσιάσεις μας στο blog.

Όλοι γνωρίζουμε πώς ανεβάζουμε .jpeg μέσω νέας ανάρτησης, καθώς το κάναμε ήδη για τα posters. Όσο για τα .pdf, χρησιμοποιούμε το issuu ως upload server, διότι μετατρέπει τα αρχεία σε ψηφιακά βιβλία που διαβάζονται εύκολα και ευχάριστα.

Τα βήματα που απαιτούνται για να ανεβάσουμε .pdf είναι τα ακόλουθα:

1_ Πηγαίνουμε στο issuu.com και κάνουμε εγγραφή [Sign Up]

2_ Αφού η διαδικασία ολοκληρωθεί, επιλέγουμε 'Upload Document'

3_ Συμπληρώνουμε όλα τα στοιχεία στα αντίστοιχα πεδία (Category, Language, Target Area) κατά το δοκούν. Στο μενού 'Sharing Options' έχουμε την επιλογή να απαγορεύσουμε το 'κατέβασμα' του .pdf μας από τρίτους, επιλέγοντας 'No' στο πεδίο 'Download'.

4_ Επιλέγουμε 'Upload File' και περιμένουμε μέχρι να γεμίσει η μπάρα. Αφού η διαδικασία ολοκληρωθεί, το issuu κάνει 'Convert' tο αρχείο μας, ώστε να μπορεί να το προβάλλει. Στην ξύλινη βιβλιοθήκη που θα εμφανιστεί, το αρχείο μας θα βρίσκεται στο 'Converting'.

5_ Όταν το 'Converting' ολοκληρωθεί, μπορούμε να πάμε στο 'My Library' και να επιλέξουμε το αρχείο μας. Πατάμε το κουμπί 'Embed' από την εργαλειοθήκη.

6_ Στο παράθυρο που εμφανίζεται επιλέγουμε 'Blogger' από τα αριστερά. Επίσης,
Layout_ Presentation
Size_ 600px
Color or Theme_ Background Color (Λευκο, FFFFFF)
Στη συνέχεια, πάμε στην κορυφή του παραθύρου και κάνουμε 'Copy' (Ctrl+C) τον κώδικα από το πεδίο 'Embed Code'.

7_ Ανοίγουμε το synth09.blogspot.com, κάνουμε νέα ανάρτηση και πάμε στο πεδίο 'Επεξεργασία Html'. Εκεί κάνουμε 'Paste' (Ctrl+V) τον κώδικα. Αφού συμπληρώσουμε τα απαραίτητα (Τίτλος, Ετικέτες) επιλέγουμε δημοσίευση και είμαστε έτοιμοι!

Θα μπορούσαμε να ανεβάσουμε τα Α0 μας μέχρι την Κυριακή 28.11, για να κυκλοφορήσει η δουλειά μας και στο συμπόσιο. Αν τα Α0 είναι .jpeg τότε τον τρόπο τον γνωρίζουμε ήδη.

No comments: