Nov 26, 2010

Σαράτσης Εμμανουήλ_Τζώρτζης Αντώνης_018 | A0

3 comments:

theo trian said...

Allo guys!

Πολύ καλή παρουσίαση, αλλά διατηρώ κάποιες αμφιβολίες για το αν μια τέτοια λύση θα ταιριάζε στα Εξάρχεια. Από τη μία υπάρχει μια έντονη κινητικότητα, δραστηριοποίηση και προβληματισμός σχετικά με το δημόσιο χώρο. Από την άλλη,οι Εξαρχειώτες έχουν αναπτύξει απο μόνοι τους ένα σύνολο εργαλείων (αφίσα, graffiti, φάνζιν, D.I.Y. συναυλίες...)τα οποία φαίνεται να κατέχουν και να χειρίζονται με επιτυχία, άμεσα και με χαμηλό κόστος. Ταυτόχρονα θα μπορούσαμε να πούμε πως τρέφουν μάλλον μια απέχθεια προς την τεχνολογία. Γιαυτό και θεωρώ πως η ενδεχόμενη εφαρμογή της λύσης σας θα προκαλούσε μάλλον την καταστρεπτική οργή παρά την δημιουργική έκφραση. Σε βάθος χρόνου βέβαια δεν αποκλίεται να την ενέτασαν στην καθημερινότητά τους!

HIGH TECH-LOW LIFE (μότο της cyberpunk κουλτούρας)

Sarstis said...

Ευχαριστούμε για το feedback! Αυτό που ψάχνουμε να βρούμε είναι το ρόλο του αρχιτέκτονα σε ένα περιβάλλον bottom-up πρωτοβουλιών. Το ζήτημα αυτό είναι σχετικά παλιό, αλλά παίρνει μια νέα διάσταση με την πρόσφατη ανάδυση των social nets κλπ. Καθώς η λύση προχωράει, ανακαλύπτουμε νέους τρόπους συνεισφοράς της αρχιτεκτονικής στο δημιουργικό "πανηγύρι" των Εξαρχείων: συνεισφοράς χωρίς "καπέλωμα" ή συντηρητικοποίηση της guerilla culture της περιοχής.

Το ζήτημα της τεχνολογίας που θίγεις απαιτεί όντως λεπτό χειρισμό. Το "High Tech - Low Life" στριφογυρίζει πολλές φορές στο μυαλό μου, αλλά πιστεύω ότι η τεχνολογία μπορεί να ενταχθεί πιο ισορροπημένα στον αστικό χώρο, χωρίς να τον αποστειρώνει ή να αποξενώνει το χρήστη από αυτόν. Η πορεία θα δείξει..

funky bstrd said...

Check this out.
http://recloud.blogspot.com/2010/11/esse-nosse-posse-common-wealth-for.html