Feb 18, 2011

Διδακτική Ομάδα | Τελική Παράδοση

ΤΕΛΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ / ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 9ου Εξαμήνου 2010-2011

Τέταρτη 9 Μαρτίου
Παράδοση των εργασιών του εξαμήνου στην αίθουσα που δουλεύουμε
12.00 - 3.00
3.00 – 6.00 στήσιμο παρουσίασης- έκθεσης στην αίθουσα. Η κάθε ομάδα είναι υπεύθυνη να στήσει τις πινακίδες και την μακέτα στον συμφωνημένο χώρο της αίθουσας που δουλεύουμε.
Πέμπτη 10 Μαρτίου
12.00 - 5.00: παρουσίαση στους υπεύθυνους διδάσκοντες και στους προσκεκλημένους καθηγητές και αρχιτέκτονες.

Για την παράδοση – παρουσίαση, έκθεση απαιτούνται:

1. Μια μακέτα σε κλίμακα 1:2000 με τα προτεινόμενα κτίσματα, κόκκινα. Η μακέτα θα είναι τοποθετημένη πάνω σε απόσπασμα του χάρτη της Αθήνας (στην ίδια κλίμακα) που θα έχει διαστάσεις 50 Χ 50 εκ και θα είναι κολλημένος σε χαρτόνι 3 χιλ. Ο χάρτης θα αναρτηθεί στο blog του μαθήματος ώστε να επιλέξετε την περιοχή που σας αφορά.


2. 2 πινακίδες Α1 με την πρόταση της κάθε ομάδας. Οι πινακίδες θα τοποθετηθούν οριζόντια, θα ενωθούν η μία πάνω από την άλλη και έτσι θα αποτελούν μία ενότητα. Η επιλογή και η τοποθέτηση των σχεδίων, εικόνων, σκίτσων, προοπτικών κλπ έχει σαν στόχο την ανάδειξη της πρότασης σας . Θα αναρτηθεί στο blog του μαθήματος η πινακίδα με προτεινόμενους οδηγούς οργάνωσης της παρουσίασης. Οι πινακίδες θα είναι ασπρόμαυρες. Το χρώμα εισάγεται μόνο κατ ΄ εξαίρεση και όταν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος. Οι γραμμές τόμων είναι μαυρισμένες και όχι δίπλες . Τα σχέδια θα μπορούσαν να τυπωθούν και σε άλλες κλίμακες από τις παραδοτέες αν αυτό εξυπηρετεί καλύτερα την οργάνωση των πινακίδων. Στην μία πινακίδα θα υπάρχουν τα στοιχεία του μαθήματος , ομάδας κτλ. , θα είναι η πινακίδα που θα τοποθετηθεί χαμηλά . Ο αριθμός ομάδας στην πάνω πινακίδα όπως θα υποδειχτεί.


3. Μακέτα κλ 1:500 και τμήμα της σε 1.200 προαιρετικά


4. 1 φάκελος-ντοσιέ με όλα τα σχέδια στις κλίμακες παράδοσης
• Γενική κάτοψη – τοπογραφικού του συνόλου της πρότασης 1.1000
• Γενικά σχέδια της επιλεγμένης περιοχής της πρότασης ( κατόψεις όψεις, τομές) 1.500
• Κάτοψη τυπικού ορόφου , όψεις και δυο τομές της πρότασης κατοικιών σε κλίμακα 1.200
• Επιπλέον σχέδια κτλ σε ότι κλίμακα τα έχετε επεξεργαστεί, σκίτσα, κτλ.


6. 1 cd με τις πινακίδες σας και μέχρι τέσσερις καλές φωτογραφίες της μακέτας

Για την έκθεση:

• Οι σελίδες Α1 θα αναρτηθούν στους τοίχους της αίθουσας και οι αντίστοιχες μακέτες στα σχεδιαστήρια από κάτω. Η κάθε ομάδα να έχει χώρο όσο ένα παράλληλο σε σχέση με τον τοίχο σχεδιαστήριο.

Στον χώρο του πλατύσκαλου του κλιμακοστασίου θα τοποθετηθούν τα ακόλουθα:


• Στο δάπεδο θα απλωθεί χάρτης στης Αθήνας ( ~ 2.00 χ 2.00) σε κλίμακα 1:2000 με σημειωμένες τις περιοχές επέμβασης και τους αριθμούς των ομάδων.

• Η αφίσα με τις παρουσιάσεις της Α φάσης τυπωμένες όλες μαζί θα αναρτηθεί

• Τα πλακάκια 50χ50 με τις προτάσεις σε κλ. 1.2000 θα κολληθούν όπως την στην τζαμαρία επάνω από την πόρτα της εισόδου.

Οι σπουδαστές παρακαλούνται να βοηθήσουν στην οργάνωση των παραπάνω μαζί με τους διδάσκοντες την Τετάρτη και να προσκαλέσουν τους συμφοιτητές/φίλους τους να παρακολουθήσουν την παρουσίαση την Πέμπτη.

No comments: