Oct 18, 2010

Synth09 | Flickr Account

Δημιουργήθηκε λογαριασμός του Synth09 στο flickr.com, με σκοπό την εύκολη και ολοκληρωμένη διαχείρηση φωτογραφιών. Ο λογαριασμός είναι "ανοιχτός" και κατάθεση υλικού μπορεί να γίνει από όλους μας.

Κάνετε sign in με Username "synth09@yahoo.com" και Password το επίθετο του αρχιτέκτονα που πήγε στο Λάγος.

Δύο λόγια πριν να ανεβάσετε φωτογραφίες. Το flickr μας δίνει 200mb το μήνα, οπότε μπορούμε να ανεβάζουμε κάθε μήνα πεπερασμένο μέγεθος αρχείων. Οι φωτογραφικές μηχανές που χρησιμοποιούμε βγάζουν αρχεία μέχρι και 5mb. Ανεβάζοντας τέτοια αρχεία θα μπορούμε κάθε μήνα να ανεβάζουμε 40. Γι' αυτό θα γράψω μια μέθοδο συμπίεσης που προτείνω να χρησιμοποιούμε όλοι.

Ανοίγουμε τη φωτογραφία ή τις φωτογραφίες που θέλουμε να ανεβάσουμε μέσα από το Photoshop. Πατάμε File / Save for Web, ή πατάμε Ctrl+Alt+Shift+S. Θα εμφανιστεί μια προειδοποίηση στην οποία θα πατήσουμε ΟΚ. Μετά στο δεξί μέρος του νέου παραθύρου πατάμε την καρτέλα "Image Size". Έχοντας επιλεγμένο το "Constrain Proportions" επιλέγουμε τον μεγαλύτερο από τους 2 αριθμούς που εμφανίζεται εκεί (το μήκος της εικόνας σε pixel) και τον αλλάζουμε σε 1000. Ταυτόχρονα ο μικρός αριθμός μειώνεται ανάλογα. Πατάμε Apply, και μετά Save, και αποθηκεύουμε τη συμπιεσμένη φωτογραφία.

Με τον τρόπο αυτό συμπιέζεται η φωτογραφία στο μέγεθος που θέτουμε. Παράλληλα, τα χρώματα της φωτογραφίας δεν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μπορεί να αναπαραστήσει μια οθόνη υπολογιστή (ναι, τα χρώματα της φωτογραφίας είναι πολύ περισσότερα). Μια εικόνα με μήκος 1000 pixels είναι και αρκετά ελαφριά και αρκετά μεγάλη για να χρησιμοποιηθή σε παρουσίαση. Και εν τέλει αν θέλουμε τη φωτογραφία που έβγαλε κάποιος άλλος σε μεγάλο μέγεθος μπορούμε να την ζητήσουμε από τον ίδιο. Επίσης καλό θα ήταν να γράφουμε στα Tags, το όνομά μας ή κάτι τέτοιο ώστε να ξέρουμε σε ποιόν ανήκει η καθεμία. Παράλληλα μπορεί ο καθένας να γράφει και σχόλια στις φωτογραφίες του. Περιττό να πω ότι ανεβάζουμε μόνο δικές μας φωτογραφίες και όχι ξένες που βρίσκουμε στο διαδίκτυο.

Για να δείτε το προφίλ του λογαριασμού μας πατήστε εδώ.

No comments: